Τετάρτη 4 Μαρτίου 2009

Σύντομο σημείωμα του συγγραφέα

Η συρτή και ειδικότερα η συρτή ανοιχτής θαλάσσης είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα και συναρπαστικά είδη ερασιτεχνικού ψαρέματος στον κόσμο. Χιλιάδες άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη ασχολούνται με το σπορ αυτό, επενδύοντας πάρα πολύ χρόνο, χρήμα και προσπάθεια. Εισπράττουν φυσικά και την ανάλογη ευχαρίστηση.

Στην Ελλάδα η συρτή ανοιχτής θαλάσσης η όπως είναι η Αγγλική ονομασία του, το Βig Game Fishing είναι μια παρεξηγημένη έννοια και σχετικά λίγοι ερασιτέχνες επιδίδονται συστηματικά σε αυτό to σπορ.

Η διαπίστωση αυτή, αποτέλεσε μεταξύ άλλων το κίνητρο μου για το βιβλίο που μόλις κυκλοφόρησε.

Οι απόψεις για το ψάρεμα με συρτή, οποιαδήποτε παραλλαγή της και αν διαλέξουμε δε συμφωνούν ποτέ. Πάντα υπάρχουν μυστικές τεχνικές και «καλά κρυμμένα τρικ». Αυτά έχουν να κάνουν με τον τύπο του δολώματος και το ύψος του από το βυθό, την ταχύτητα, τις καλές και τις κακές ημέρες, και γενικά όλους τους παράγοντες που μας κάνουν να γυρίζουμε μερικές φορές αψάρευτοι και άλλες θριαμβευτές στα σπίτια μας.

Υπάρχουν επίσης λύσεις που οι περισσότεροι από εμάς δίνουμε από ένστικτο η από διαίσθηση, πείτε το όπως θέλετε το ίδιο είναι, στα προβλήματα που παρουσιάζουν τα διάφορα είδη συρτής που κάνουμε.

Όλα τα παραπάνω ισχύουν λίγο η σε κάποιο βαθμό για το ψάρεμα με συρτή, μια από τις πιο σύνθετες και απαιτητικές τεχνικές ψαρέματος. Αυτό που ισχύει πάντα είναι ότι η εμπειρία δεν έχει υποκατάστατο. Αν δεν αναλώσεις ώρες και χρήμα δε μαθαίνεις. Στο βιβλίο αυτό δε θα μιλήσουμε για ένστικτο ούτε για διαίσθηση, θα αναφερθούμε μόνο σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις εμπειρίες μας και την ενασχόληση μας με το ψάρεμα της συρτής για εκατοντάδες ώρες κάθε σεζόν.

Ελπίζω όταν φτάσετε στην τελευταία σελίδα του, η και νωρίτερα, να αποφασίσετε ότι σας ενδιαφέρει το ψάρεμα με συρτή, για μεγάλους θηρευτές και να ασχοληθείτε συστηματικότερα με το Big Game Fishing. Αν πάντως δεν αποφασίσετε να αρχίσετε το ψάρεμα, ελπίζω τουλάχιστον οτι ξεφύγατε, διασκεδάσατε αλλά και ενημερωθήκατε για αυτό με το διάβασμα του.

Αυτό θα κρίνει και το μέγεθος της επιτυχίας του βιβλίου που κυκλοφόρησε

2 σχόλια:

  1. ΣΥΓΧΑΡΤΗΡΙΑ ΗΛΙΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΤΑΤΟΠΙΣΤΙΚΟ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙ ΑΥΤΟΥς ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΣΥΡΤΗ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥς ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ηλία μπράβο. Μας εμψυχώνεις και εμπνέεις για τα "συντάξιμα" χρόνια που μπορούν όντως να είναι γεμάτα δράση και δημιουργικότητα! Παραγγέλνω το κατά πώς φαίνεται λίαν ενδιαφέρον πόνημα σου σήμερα!:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή